Hvem er Gruppe Facilitator-uddannelsen til?

Du kan have glæde af at uddanne dig til Gruppe Facilitator, hvis du er:

 • lærer
 • coach
 • konsulent
 • leder
 • underviser

Fordi du arbejder med flere mennesker på én gang, og ikke blot har brug for at udstikke én retning, men at se og ære forskellene i gruppen, og udnytte de mange fine dynamikker, som gruppen skaber som lærings- og udviklingsrum.

Du vil lære

 • at facilitere alle slags processer for flere mennesker på én gang
 • blive en kompetent og resultatskabende workshopleder
 • coache mennesker i møder og fællesskaber til at tage personligt ansvar
 • kunne tåle, navigere i- og skabe resultater ud af en gruppes uenighed og utryghed
 • grave det spadestik dybere, også selv om der er flere mennesker samlet på ét sted
 • give selvindsigt og dermed personligt ansvar til individet i fællesskabet. Således får “at løfte i flok” en helt ny betydning.

De fem søjler:

Uddannelsen er bygget op på fem søjler, som udgør de discipliner jeg gennem årene har sammensat, til at facilitere proces på netop denne måde.

 • Kompasset
 • Coaching
 • Mindfulness
 • Proces
 • Ræsonans

Hvad er Gruppe Facilitator?

Gruppe Facilitator er til dig, som allerede ser og arbejder med mennesker, enten som formidler af viden eller som støtte og udvikling af mennesker.

Det er en uddannelse, der har store ambitioner. Her vil du lære, at vi er mennesker først. At vores hjerter længes efter det samme; relationel forbindelse, tryghed og at blive set.

Denne faciliteringsmetode er en måde at møde mennesker på, hvor individet ser sig selv og andre og dermed får vidner. Sådan mærker vi os selv, hinanden og livet. Dette kan kun ske i relationen. Til verden. Til andre. Og til os selv.

Nogle gange gemmer vi os bag skjold, mønstre, kulturer og religion, men med en tryg og professionel proces, er det muligt at skrælle de lag af og se mennesket. Vi ser både os selv og andre i et helt nyt lys uden alle de skjold vi ifører os i det daglige for at passe på os selv.

Det kan være en sårbar proces. Det er en proces, der kræver mod. Men det er netop derfor processen både er så effektfuld, effektiv og resultatskabende. Fordi vi går igennem i stedet for udenom. Vi siger det, der skal siges, men i et personligt sprog, som ikke angriber, men derimod inviterer til flere perspektiver.

Vi er mennesker først. Også selv om der er mange forskelle af både opvækstmæssig, kulturel og religiøs karakter. Som gruppe-facilitator lærer du at nedbryde disse forskelle, samtidigt med at du respekterer dem og derfor mennesket bag.

Hvorfor en Gruppe Facilitator?

Fordi vi er mennesker først.

Før religion. Før kultur. Før titler. Før resultater.

Vi er mennesker. Derfor er det også der, vi må starte. Hvad end vi skal lære ny viden, optimere et resultat eller lede en proces eller en gruppe.

Vi må starte med, at mennesket ser sig selv og andre i den kontekst, de indgår i.

Hvordan en Gruppe Facilitator?

Menneskelig proces kan ikke planlægges. Mennesker er ikke rationelle og når vi fjerner facaden og alle de skjold vi gemmer os bag, bliver dette endnu mere gældende.

Derfor er arbejdet som Gruppe Facilitator også et personligt udviklingsarbejde. For når du mestrer metoderne, er det ligegyldigt hvad der sker i gruppen, så kan du som Gruppe Facilitator bruge det til at løfte, lære og give indsigt. Det kræver et stærkt fundament.

Du kan ikke sætte dig ind i cirklen og “blot improvisere” (selv om det ser ud som om, at det er præcis det du gør) uden den personlige tyngde og indsigt i dig selv og dine egne mønstre. 

Derfor er Gruppe Facilitator en uddannelse med flere lag. Du skal selvfølgelig lære teorien og værktøjerne. Den bedste måde at formidle dem på er ved at vise dig, hvordan en Gruppe Facilitator ville gøre det. Altså et meta-niveau.

Men det kan vi kun gøre ved at tage udgangspunkt i dig. Derfor er dette også en uddannelse, der arbejder indefra og ud. For jo bedre du kender dig selv, jo bedre kan du mestre teorier og værktøjer.

Derfor kan du forvente at blive klogere både med hovedet og med hjertet. Du kan forvente at alle de teorier og værktøjer du lærer, må forbi dig som menneske. Det er ikke bare en faglig rejse, men bestemt også en personlig udviklingsrejse. Det er nemlig essensen af Gruppe Facilitatorens unikke kundskab.

 

Du vil gå fra en uddannelse til Gruppe Facilitator med følgende:

 

 • en dybere indsigt i egne mønstre og handlinger, så du kan stå stærkt i dig selv og din egen integritet.
 • et omfattende øvelseskatalog til alle slags gruppe-processer (indledning, afrunding, status, modstand, variation og personlig indsigt)
 • et teoretisk fundament i form af systemisk og narrativ teori samt resonanspædagogik, neuropsykologi og følelsespsykologi.
 • en værktøjskasse, både mental og fysisk, så du kan navigere frit, ligegyldigt hvad deltagernes behov er.

En (fatal) fejl du ikke må begå når du formidler til flere
– som du nemt kan undgå allerede i dag

Skriv dig op og modtag mails, der gør dig knivskarp i arbejdet med grupper
som leder, coach og underviser.

 

.

 

Privatlivspolitik